menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Maastricht weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Maastricht

Een kundige Mediator uit Maastricht helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Maastricht

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een bemiddelingstraject uit willen komen. Vòòrdat er een advocaat aan te pas komt dus! Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een sessie met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Uiteraard geeft de mediator informatie die noodzakelijk is. De goede intentie van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Het punt is, beide partijen moeten naar elkaar luisteren en zich in elkaars situatie inleven.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst ondertekend. In de mediationovereenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis gebeuren.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle dieperliggende conflicten boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is besproken.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Maastricht onder andere inschakelen bij:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen tussen de overheid en burgers
623
Klanten geholpen met mediators vergelijken
5.050
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Maastricht

Arbeidsconflict in Maastricht? Zakelijk mediation!

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische conflicten. Misschien is er een vertrouwensbreuk tussen uw zakenpartner en u ontstaan? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflictsituatie op de werkvloer ontstaan, waarbij u problemen met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste zet is? Een stap naar de rechtbank zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief kapot is. Een stap naar de rechter is dan wellicht een te grote stap als het om een klant gaat die u niet wilt missen. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan nog veel flinke problemen zorgen.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te bedenken. Vaak zit het probleem bij conflictsituaties in het gegeven dat het hele conflict inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? U kunt dan denken aan de inzet van een mediator.

Is er sprake van een een juridische conflict en wilt u dit liever niet voor de rechtbank oplossen? Dan kunt u een mediator om hulp vragen. Als u werkzaam bent in Maastricht of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. U laat hier uw gegevens achter en in no time ontvangt u offertes binnen van verscheidene mediators in Maastricht.

mac
mac
img

Ik ben Jan-Laurens Ponters, regiomanager in Maastricht. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Maastricht.

Zoeken naar top bemiddelaars in Maastricht?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te gaan. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u gelijk heeft, maar neem wel aan dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is definitief stukgelopen en lastig te lijmen. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

De verliezer dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Wanneer de betrokken partijen tot een werkende oplossing weten te komen, is dat vooral te danken aan hun goede wil en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation is er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Maastricht? Laat hier verschillende offertes naar u toesturen van diverse professionele mediators uit Maastricht en uw conflict behoort misschien snel al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Maastricht te zeggen hebben!

img

David Oude Hoeven

Goede afspraken gemaakt met de Mediator die Professionals Maastricht voor mij had geregeld. Er werd goed met mij meegedacht waardoor het uit zoekproces eigenlijk super makkelijk was. Ik ben heel tevreden over de service die Professionals Maastricht aanbied.

img

Dieneke Lokman

Ik ben aangenaam verrast door de dienst van jullie. Binnen een week had ik een fijne Mediator goed bij ons past.

Professionals uit andere branches in Maastricht

Let's Talk

Bij Professionals Maastricht staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier